Mi mindenre jó az alga?

Van egy természetes csodaszer a szépségápolásban, amellyel nagyon rövid idő alatt látványos eredményeket érhetünk el, ha a bőrünkről van szó. Ez nem más, mint az alga! Készülj fel, mert mostantól csak algás termékeket akarsz majd használni!

Ezek az egyszerű felépítésű növények valójában rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára. Ősidők óta használják betegségek megelőzésére és gyógyítására, hiszen közel 2000 enzimet és 4000 nyomelemet tartalmaz, ezzel kiemelkednek a Föld élővilágában és lekörözik még az aloe verát is!

  1. Egészségmegőrző hatásuk mellett a szépségápolásban is előszeretettel használják. Ugye, senkinek sem kell bemutatni az algapakolást? De több algát tartalmazó testápoló krém és testradír közül szemezgethetünk a drogériák polcain.
  2. Bőrfeszesítő hatásának köszönhetően a narancsbőr ellen is hatékonyan felveszi a versenyt, a benne lévő cukorvegyületek, vagyis poliszaharidok a bőr ellenálló- és regeneráló képességét növelik meg.
  3. De nem beszéltünk például a jódtartalmáról, ami a hajat, a körmöt és a bőrt erősíti, a vörösréz és a kén segítségével csökkenti a gyulladásokat és fertőtlenít, a benne lévő cink és a szelén pedig óvja a bőrt a szabadgyököktől, így gátolhatjuk még a bőröregedést is.

Gondoltad volna, hogy ez az egyszerű tengeri növény ennyi remek tulajdonsággal rendelkezik?

Tipp: Próbáld ki a Pierre René Professional vadonatúj kencéjét, a Bouncy alapozót, amely három árnyalatban érhető el webshopunkban! Az alga koncentrátum mellett, még hialuronsavat is rejt az üveg. Matt hatású, ám lágy és rugalmas textúrájának köszönhetően pillanatok alatt természetes hatású bőrt érhetünk el vele.

Pierre René Bouncy alapozó