Alapozó-kisokos: Így találhatunk rá a tökéletes alapozóra!

A makulátlan arcbőr és a gyönyörű smink alapja a megfelelő alapozó, de rátalálni az igazira nem egyszerű feladat. Kisokosunk segít abban, hogy rutinosak legyünk a választásban!

  1. Határozzuk meg a bőrszínünk típusát!

Fontos, hogy első lépésként meghatározzuk a bőrünk intenzitását. Világos vagy mélyebb árnyalatú, sárga vagy rózsaszínű alaptónusú? Ha nagyon bizonytalanok lennénk, keressünk mintát! Keressünk rá egy hasonló bőrtónussal rendelkező hírességre az interneten, így könnyebben eldönthetjük, mi állhat nekünk igazán jól.

2. Jöhet a tesztelés!

Soha ne a csuklónkon, vagy a kézfejünkön teszteljük az alapozót, hiszen ezeken a helyeken sosem fogjuk használni. Próbáljuk meg az állkapocs alsó vonalán. Fontos, hogy ellenőrizzük természetes fényben is az eredményt.

alapozó tesztelés

3. Száraz vagy zsíros?

A tesztelés előtt ne csak a bőrtónust, hanem a bőrtípusunkat is határozzuk meg. Száraz a bőrünk? Érzékeny? Zsíros? Esetleg kombinált? Az alapozó kiválasztásánál ez egy döntő szempont. Ha a száraz vagy vízhiányos bőrűek táborába tartozunk, inkább válasszunk színezett hidratálókrémet vagy bőrszabályozó alapozót. Zsíros bőr esetén szemezgessünk a matt hatású alapozók közül. (fontos, hogy a termék olajmentes formulájú legyen.)

alapozó

4. Fedéshez: ásványi púder

Az alapozót tartósabbá tehetjük, ha fixáljuk ásványi púderrel. Ezek a legtöbbször mindenféle bőrtípusra alkalmazhatók, ragyogó fedést és sima arcbőrt eredményeznek. A tökéletes árnyalat megtalálása igazi türelemjáték, de megéri! Teszteljük – az alapozókhoz hasonlóan – az állkapocs alsó vonalán.

loose_power_bambus_600

5. Pumpás, tubusos vagy tégelyes?

Azt is fontos eldöntenünk, hogy melyik kiszerelés illeszkedik a legjobban a napi rutinunkhoz. Ha szeretjük napközben többször megigazítani a sminkünket, akkor mindenképp a tubusos verziót válasszuk, hiszen ez elfér a táskánkban is. A praktikus pumpás megoldás a higiénikus adagolást teszi lehetővé, míg a tégelyes variációból egy spatula segítségével nagyon egyszerűen tudjuk felvinni az alapozót, de ez instant megoldásként kissé körülményes lehet.

Ti melyik verziót választanátok?

Nyitókép: Pixabay